Historia – FoSUA – Forssan Seudun Urheiluautoilijat

Historia

Autourheilua Forssassa yli 40 vuotta


Seuran perustava kokous pidettiin Forssan Kerholassa 8.10 1964. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Olli Alanen. Hänet valittiin myös seuran ensimäiseksi puheenjohtajaksi. Innostus autoiluharrastukseen oli Forssan seudulla valtavaa. Paikkakunnalla oli jo sekä autourheilukerho että moottorikerho.

Tuolloin 60-luvulla toiminta oli hieman erinäköistä kuin nykyään.
FUA:kin järjestivät paljon hyväntekeväisyystempauksia, joiden kohteena olivat seurakunta, vanhukset tai lastenkotilapset. Seura järjesti vanhuksille esim. vierailuja toisiin vanhainkoteihin.

Seurassa toimi monia jaostoja esim. nais- ja nuorisojaostot. Toimintaa rahoitettiin järjestämällä vaikkapa tanssiaisia.

Kilpailutoimintakin oli hieman erinäköistä kuin nykyisin.
Autot olivat yleensä normaalissa siviilikäytössä ja vain miedosti viritettyjä. Kilpailuja varten teipattiin ajovalot ja siitä vain lähtöviivalle. Kuskitkin pukeutuivat yleensä nailonpaitaan ja kravattiin.
Kilpailuja oli paljon ja Forssassa järjestettiin sen ajan mukaisesti säännöllisesti jäärata- ja st-kilpailuja. FUA:n erikoisuus oli Ränni-rälli, joka ajettiin joko jäällä tai suljetulla tienpätkällä. Ne olivat aluksi jäsentenvälisiä, mutta laajenivat pikkuhiljaa piirikunnallisiksi kilpailuiksi.

Forssassa ajettiin myös ST-ajon SM-osakilpailu v.68. Samana vuonna ajettin Ypäjällä Laidunajo puistoajona. Tämä kilpailumuoto tunnetaan nykyään rallisprinttinä. Suomi-ajo oli valtakunnallinen liikennekilpailu joka kuului FUA:n toimintaan monien vuosien ajan. Seuran puheenjohtajana toimi pitkään Pekka Lahti, joka oli useasti Suomi-ajon johtajanakin. Pekka Lahti valittiin myös seuramme kunniapuheenjohtajaksi.

Seuran historiassa on ollut useita vahvoja persoonoita niin toimitsija kuin kilpailijapuolellakin. Näiden henkilöiden toiminta onkin ollut mittavaa ja edesauttanut seuran tunnetuksi tuloa. Aina ei ole vältytty yhteenotoiltakaan ja kirjeitä ja selvityksiä on tehty puolin ja toisin.

Toiminta oli vilkkaimmillaan 70-luvun alussa. Jääratakilpailuja ja ST-kilpailuja vuosittain jopa useampia. Ralli oli suosittua siihen aikaan ja esim. v.70 Jyväskylän Suurajoista FUA järjesti kaksi erikoiskoetta. Hankirallista v.71 järjestettiin myös kaksi ek:ta. Varoja seuralle hankittiin mm. pyörittämällä bingoa ja järjestämällä tansseja Teatteritalolla. Kerhotilat hankittiin v.72 entiselta Linikkalan koululta joka sijaitsi nykyisen Aurasen kirjapainon tontilla. Osallistuttiin myös Operaatio Lumihiutaleeseen jouluna 1972. Nimenmuutoksesta päätettiin v1973 ja nimeksi tuli Forssan Seudun Urheiluautoilijat. Nimenmuutos virallistettiin muutamaa vuotta myöhemmin.

Energiakriisi v.1974 hyydytti moottoriurheilutoimintaa koko valtakunnassa. Forssassa autourheilukerho lopetti toimintansa. FUA/FoSUA joutui myös peruuttamaan kilpailujaan. Suomi-ajo ja Rapakeli ST kuitenkin ajettiin. Hyväntekeväisyystoimintaa jatkettiin edelleen ja järjestettiin mm. potkukelkkakilpailu Pilvenmäellä. Forssan Kaupungin liikennelautakunta lahjoitti palkinnon seuramme toimivimmalle jäsenelle. Palkinnon sai Jorma Tuliaho.

Osittain energiakriisin ansiosta syntyi Suomeen 70-luvun puolivälissä uusi kilpailumuoto eli jokamiehenluokka. Tämä sai aikaan uuden kukoistuksen autourheilutoiminnassa Forssankin seudulla. Uusia harrastajia tuli paljon ja autoja rakenneltiin innokkaasti. Seuramme oli heti ajan hermolla ja kilpailuja järjestettiin heti jm-luokan alkuvuosina. Menestystäkin seuran jäsenet saivat. Jari Koivisto ja Heikki Kulmala kuuluivat lajin kärkinimiin.

Pilvenmäen raviradasta tuli toiminnan keskus moniksi vuosiksi. Tammikuussa 1976 ajettiin I Pilvenmäkiajo lumipintaisella radalla raviradan keskialueella. Rallicrossin säännöin ajettu kilpailu sai yli 2500 katsojaa Pilvenmäen katsomoihin. Juhani Suvanto oli tuolloin menestynein kuljettajamme. Mitaleja hän saavutti SM-jääradoilta sekä Ruotsin rallicrossarjoista. Juhani Suvanto on kutsuttu myös seuran kunniajäseneksi.

Seuraavana vuonna Pilvenmäellä ajoivat myös jm-kuskit. Kilpailuja järjestettiin sekä kesällä että talvella. Yksi jm-luokan kilpailu järjestettiin myös Ypäjän hevosjalostuslaitoksella.
Yhteiskunnan paineet moottoriurheilua kohtaan alkoivat näkyä ja tuntua toiminnan järjestämisessä. Vakituisia suorituspaikkoja alkoi olla vaikeaa löytää ja osa vanhoistakin meni käyttökieltoon. Varsinkin jääratakilpailujen järjestäminen vaikeutui. Tätä oli vaikea ymmärtää sillä Suomessa oli aina totuttu ajamaan järvien jäillä. Forssan Lehden yleisönosastolla kyseltiin 26.1 1977: Eikö paikallinen autourheiluseura voisi järjestää yleistä jäärataharjoittelua talvisin? Valitettavasti siihen ei enää 70-luvun alun jälkeen ole ollut mahdollisuutta.

Omaa rata-aluetta alettiin etsimään 80-luvun alussa. Kilpailuja järjestettiin jm-luokassa Pilvenmäellä ja yksi kilpailu myös Loimaalla. JM-liigan alkuvuosina oli seuralla joukkue mukana menossa. Jääratakilpailuja yritettiin järjestää mutta lupa-asioiden lisäksi myös talvet eivät aina mahdollistaneet kilpailujen pitämistä.

Kerho- ja tallipaikkaa etsittiin ja se löytyi vanhalta leipätehtaalta Rautatienkadun varrelta. Oma rata-aluekin löytyi Antti Viherän ansiosta Humppilan Tourunkulmalta. Kilpailuja ehdittiin kuitenkin järjestää radalla vain yhdet. Ralli oli vahvin laji kilpailijamäärissä mitattuna 80-luvulla. Menestystäkin tuli SM-tasolla Hannu Degerthin ja Hannu Rätön ansiosta. Radalla FoSUA:n nimissä menestyivät Heikki Jaakkola ja Juhani Haapala.

Oman radan puuttuminen hankaloitti varsinkin jm-kilpailujen järjestämistä 90-luvulla. Kilpailuja järjestettiin naapuriseurojen kanssa yhdessä. Yhteistyötä tehtiin UUA:n, SomUA:n, VaToSUA:n ja LemUA:n kanssa.

Kerhotilat siirtyivat Forssan keskustaan ja niitä käytettiin monissa Hämeen piirin autourheilukoulutuksissa.

Kilpailijoistamme varsinkin Toni Nordman menestyi hienosti ralli-ja sprintradoilla.

Yhteistyössä UUA:n kanssa järjestettiin historic-ralli, joka oli historic-trophyn osakilpailu. Kilpailun lähtö- ja maalipaikkana oli Hotelli Rantasipi Forssa. Rantasipistä löytyivät myös uudet kerhotilat. Hotellin tiloja tarvittiin myös seuramme historian suurimman kilpailun järjestelyissä v.2003. Silloin järjestettiin autosuunnistuksen PM-osakilpailu Forssan seudulla. Toisena osapuolena järjestelyissä oli TerUA.

Seuramme toiminnan painopiste on siirtynyt 2000-luvulla autosuunnistukseen.Yhtenä syynä tähän on ollut as-aktiivi Kalevi Kaijan muutto paikkakunnalle. Sen jälkeen FoSUA on ollut uran- uurtaja mm. emit-ajanoton käytössä as-kilpailuissa. Lisäksi Jari Koiviston kehittämä tuloslaskentaohjelma ja FoSUA:n järjestämät kilpailut ovat saaneet koko as-harrastajakunnan varauksettoman suosion. Seuran kilpailijoista parhaiten ovat menestyneet Esa Yliniemi ja Kari Hintikka.

Tulevaisuus näyttää FoSUA:n osalta valoisalta. Toivottavasti paikkakunnan yrityselämä ja maanomistajat mahdollistavat kilpailujen ja harjoitusten järjestämisen myös tulevaisuudessa.

  • Tuloksia
  • Viimeisimmät jutut